Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Посол США в Україні Бріджит Брінк порівняла авіаудари рф по Україні зі злочинами нацистів у Бабиному Яру.

14 липня 2022 року на теренах Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» керівник УЦВІГу, кандидат історичних наук Анатолій Подольський провів зустріч-екскурсію на території заповідника для Посла Сполучених Штатів Америки в Україні пані Бріджит Брінк.

Під час цієї зустрічі Анатолій Подольський і Бріджіт Брінк обговорили не тільки історичний контекст трагедії Бабиного Яру, історії Голокосту на українських землях, масові вбивства людей під час нацистської окупації України в роки Другої світової війни. Розмова торкнулась і подій сучасної війни, російської агресії проти України. Після повномасштабного вторгнення в Україну російські загарбники не тільки вбивають людей і знищують будівлі та інфраструктуру наших міст і селищ, але й руйнують нашу пам'ять про минувшину, зокрема про жертви Другої світової війни. Так в березні 2022 року російські бомби та ракети частково зруйнували меморіали в Києві та Харкові.

Посол США в Україні пані Бріджит Брінк під час зустрічі-екскурсії зазначила, що її країна з самого початку російського вторгнення і дотепер допомагає українцям захиститися від звірств росіян, які порівняла зі злочинами нацистів у Бабиному Яру.

“Мої відвідини Бабиного Яру стали чітким нагадуванням про звірства нацистів, скоєних проти євреїв та інших, які російські ракети знову зробили дуже реальними, завдаючи ударів і вбиваючи невинних”, - зазначила пані Посол.

Повідомлення Укрінформ про відвідини Бабиного Яру

Останні Новини

Дивитися всі
Top