Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Науковий семінар «Голокост і масове насильство на теренах України в першій половині ХХ століття»

У Львові 9-11 травня 2019 року відбувся  науково-методичний семінар «Голокост і масове насильство на теренах України в першій половині ХХ століття» для викладачів історії Львівської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської та Волинської областей. Семінар організували Український центр вивчення історії Голокосту разом з Меморіалом Шоа (Париж) та у співпраці з Меморіальним музеєм тоталітарних режимів «Територія терору».

Інформація Музею «Територія терору»

Для нас важливо, що семінар проходив в Дні пам’яті про жертви Другої світової війни і перемоги над нацизмом та закінчення війни в Європі. 

Сам семінар відбувається в історичному місці важкої пам’яті - Музеї «Територія терору», а це терени колишнього Львівського гетто, місця злочину нацистів проти місцевої єврейської громади, а також це місце пересильної тюрми № 25, звідки сталінська влада після війни депортували десятки тисяч людей різних національностей.

Сьогодні та у наступні дні семінару учасники мають чудову можливість прослухати ґрунтовні лекції відомих українських, французьких, німецьких істориків, таких як Олександр Лисенко, Олександр Зайцев, Марти Гавришко, Андрія Усача, Ірини Склокіної, Володимира Склокіна, Анатолія Подольського, Анетт Вьєвьорка, Грегуара Кауфмана, Таля Брутмана, Крістофа Тарріконе, Дітера Поля

Цей наш науково-методичний семінар – наш внесок в збереження і захист пам’яті жертв тоталітарних режимів на теренах України, що панували в минулому столітті. 

Пам’ятаємо значить перемагаємо!     

Останні Новини

Дивитися всі
Top