Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Науково-методичний семінар "Історія геноцидів в Україні: вивчення досвіду і виклики сучасності"

11-12 листопада 2022 року в Києві відбувся міжнародний науково-практичний семінар "Історія геноцидів в Україні: вивчення досвіду і виклики сучасності", організований Українським центром вивчення історії Голокосту, Меморіалом Шоа (м. Париж, Франція) та Національним музеєм історії України у Другій світовій війні.

Попри всі труднощі воєнного часу, а саме: постійні вимкнення світла, повітряні тривоги, - семінар відбувся, робота була плідною і цікавою! Звісно, що двох робочих днів замало для того, щоб розглянути і обговорити всі проблеми, що були сформульовані в програмі семінару! Проте відбулося знайомство української освітянської спільноти з досвідом французьких колег і навпаки.
Виявилося, що в Україні і Франції є дуже багато спільних болючих моментів у створенні навчальних програм та підручників. Під час дискусій не обійшлося і без гострих суперечок через різне ставлення до трактування подій Другої світової війни. Але найважливішим результатом семінару стало налагодження співпраці і відкриття діалогу між українськими і французькими колегами.

 

Останні Новини

Дивитися всі
Top