Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Освітній семінар-школа «Історія Голокосту в Україні: вивчення, викладання, пам'ять», 2020

insidethegatesВ суботу, 12 грудня 2020 року, завершився Освітній семінар-школа «Історія Голокосту в Україні: вивчення, викладання, пам'ять», 2020

Впродовж двох тижнів (4-12 грудня) відбувалась друга онлайн частина нашої так званої Літньої школи, яку щороку проводить Український центр вивчення історії Голокосту

Цього разу програма була розподілена таким чином, щоб можна було працювати ввечері п`ятниці та весь суботній день. Адже, на відміну від літа, наші учасники зайняті на своїй основній роботі.

Друга онлайн частина була, переважно, практичною. Більшу частину навчального часу ми відвели на огляд викликів у викладанні такої чутливої теми, як історія Голокосту, підбору джерельної бази для використання під час уроків і виховних заходів для різних вікових категорій учнів (література, візуальні джерела, щоденники і спогади, короткометражне кіно тощо), а також потенціалу музейної педагогіки.

Ми вдячні всім учасникам семінару-школи за сумлінну і якісну роботу в непростих умовах пандемії! Та чекаємо на відгуки та роздуми, які опублікуємо в наступному числі бюлетеню «Уроки Голокосту», який вже на черзі.

Цей семінар-школа проводиться у співпраці з Меморіалом «Яд Вашем» Yad Vashem: World Holocaust Center, Jerusalem (Єрусалим) та за підтримки Асоціації єврейських громадських організацій та общин України [ВААД України] Ваад Украина та посольства Держави Ізраїль в Україні.

[Фотогалерея]

Останні Новини

Дивитися всі
Top