Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Освітній курс «Геноцид євреїв Європи: історична перспектива та підходи до вивчення» Другий етап. Семінар в Берліні

8-12 вересня 2019 року у Берліні відбувся другий етап щорічного освітнього курсу УЦВІГ для молодих науковців, викладачів та дослідників культури пам'яті. Після дводенного семінару у Києві у червні під час вересневої подорожі у Берлін учасники курсу мали змогу ознайомитися із меморіальними та освітніми практиками, пов'язаними із історією нацизму та вшануванням пам'яті жертв Голокосту у Німеччині.

Серед місць, відвіданих групою - Меморіал убитим євреям Європи, пам'ятники різним групам жертв навколо нього, пам'ятники на колії вокзалу Грунельд, звідки відбувалася депортація євреїв у табори смерті в роки нацизму. Крім цього, учасники відвідали музейний простір "Топографія терору" на місці колишньої будівлі Гестапо. У програмі курсу були також воркшопи, проведені у Будинку Ванзейської конференції, - "Чому історія націонал-соціалізму і Голокосту вчить нас сьогодні?" від доктора Вольфа Кайзера та "Фотографія як історичне джерело" від Кристофа Кройцмюллера. Серед важливих освітніх практик, пов'язаних із темою Голокосту, варто відзначити відвідування простору толерантності та взаємоповаги 7x jung та інтерактивну зустріч "Спадковість пам’яті – націонал-соціалізм серед різних поколінь", проведену Мариною Чернівскі.

Освітня подорож до Берліну для учасників курсу профінансована та організована Haus der Wannsee-Konferenz. Особливу подяку за створення цікавої та насиченої програми для учасників Український центр вивчення історії Голокосту висловлює асистентці освітніх проектів Будинку Ванзейської конференції Tatiana Manykina.

[Фотогалерея]

Останні Новини

Дивитися всі
Top