Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Запис онлайн-презентації українського перекладу книжки Венді Лауер «Фурії Гітлера. Німецькі жінки у нацистських полях смерті»

13 грудня відбулась перша онлайн-презентація українського перекладу книжки Венді Лауер «Фурії Гітлера. Німецькі жінки у нацистських полях смерті».
Під час заходу виступили Ольга Крекотень з Відділу преси, освіти і культури Посольства США в Україні, Венді Лауер, авторка книжки, Вікторія Іваненко, перекладачка, Анатолій Подольський, к.і.н., директор УЦВІГ, Марта Гавришко, к.і.н, наук. співробітниця Інституту українознавства ім. І.Крип'якевича НАНУ. Модераторкою онлайн-заходу була Надія Уфімцева, наукова редактора українського перекладу.
Серед запитань, які найбільше цікавили глядачів, були питання про труднощі перекладу та готовність сприймати тему жінок як агенток насильства. Спікерки та спікер у своїх виступах підкреслили важливість виходу українського перекладу книжки Венді Лауер «Фурії Гітлера. Німецькі жінки у нацистських полях смерті» з точки зору тих теоретичних та методологічних підходів до дослідження жіночої історії в часи екстрем в українських студіях. 
Організатори щиро вдячні всім, хто долучились до онлайн-презентації нового видання і запрошують переглянути запис трансляції.

Останні Новини

Дивитися всі
Top