Головна

Головна Графік заходів Увічнення пам'яті Геноцид Ромів Бабин Яр (Не)Дитячі історії Камені спотикання

Вебінар "Що робить місця пам'ятними? Автентичні та символічні місця пам'яті та їх особливості"

insidethegatesШановні колеги та колежанки! Запрошуємо Вас переглянути запис вебінару на тему "Що робить місця пам'ятними? Автентичні та символічні місця пам'яті та їх особливості", запис якого можна знайти на YouTube. 

Дізнайтеся більше про важливість місць пам'яті та їх роль у збереженні історії. І як використовувати такі місця для вивчення історії.

[Відеозапис вебінару]

Останні Новини

  • «Вивчення історії трагедії Голокосту в ПАУ: актуальність, можливості та виклики»

    2 травня 2024 року у Пенітенціарній академії України у Чернігові відбувся круглий стіл «Вивчення історії трагедії Голокосту в ПАУ: актуальність, можливості та виклики», до якого доєднались науковці та здобувачі вищої освіти ПАУ, директор Українського центру вивчення історії Голокосту, кандидат історичних наук Анатолій Подольський; голова єврейської громади Чернігова Олександр Чеван; представниця єврейського музею у Кракові Вікторія Мудрицька .

    [Докладніше]
  • «Сучасна російсько-українська війна як конфлікт цінностей та ідеологій».

    2 травня 2024 р. в Інституті політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса відбулася VI панельна дискусія „Сучасна російсько-українська війна як конфлікт цінностей та ідеологій”. Організаторами заходу були Інститут політичних і етнонаціональних досліджень ім. І. Ф. Кураса НАН України, Національна академія Служби безпеки України, Інститут історії України НАН України, Інститут філософії імені Г. С. Сковороди НАН України.

    [Докладніше]
  • Рава-Руська: життя та загибель єврейської громади

    Рава-Руська: життя та загибель єврейської громади / Петро Долганов. — Київ : Український центр вивчення історії Голокосту, 2023. — 94 с.

    [Докладніше]
  • Відкрита лекція у Харківському національному педагогічному університеті ім. Г.С. Сковороди

    25 квітня 2024 року відбудеться відкрита лекція (онлайн) Анатолія Подольського у навчально-методичному центрі факультету історії і права ХНПУ ім. Г.С. Сковороди на тему «Загрози тоталітаризму сьогодні. Теоретичні та методологічні аспекти»

    [Докладніше]
  • Банальність зла: від Аушвіцу до Маріуполя

    На каналі «10 запитань історику» з’явилось інтерв’ю щодо історії табору смерті Аушвіц, який став беззаперечним символом злочинів нацистів у Другій світовій війні. Це історія того, як одні люди (зокрема освічені та, здавалося би, психічно здорові) вбивали інших людей в масштабах і системності, невідомих раніше. «Банальність зла» полягала в тому, що чеснота відданості перетворила бюрократів на заповзятих виконавців геноциду.

    [Докладніше]
Дивитися всі
Top